مربا کدو حلوایی ( به انگلیسی : Pumpkin jam ) با کدو تنبل یا کدو حلوایی درست می شود. شاید تا کنون این مربا را نپخته باشید. اما اگر می خواهید یک مربای خاص و ویژه را امتحان کنید پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.
درست کردن مربای کدو حلوایی
جدول ارزش غذایی کدو حلوایی
کدو حلوایی گیاه خوراکی حاوی اکسید های قدرتمند آنتی هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلول های مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان می کند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلول های پوستی جدید و نرم تر و جوان تر شدن این بافت کمک می کند. کدو حوایی با داشتن غنی ترین ریزمغذی ها، مجهز به سلاح هایی موثر برای مقابله با بیماری ها است.
مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی
- کدو حلوایی 1/5 کیلوگرم
- شکر 2 کیلوگرم
- دانه هل نکوبیده 1 قاشق مربا خوری
- آهک 5 قاشق سوپخوری
- گلاب 1/4 پیمانه
- جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری
روش تهیه مربای کدو حلوایی
طرز تهیه آب آهک:
آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً دو لیتر و نیم تا سه لیتر آب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. 20 دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید.
طرز تهیه مربا کدو حلوایی:
کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع به قطر نیم سانت خرد کنید. کدوهای قالب زده را درون آب آهک آماده شده بریزید و بگذارید ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید.
بعد کدو را در صافی بریزید تا آب آن برود. شکر را در قابلمه بریزید و 5 تا 6 لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید. کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید. وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک قاشق آب گرم حل کرده اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید.
این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است.