طرز تهیه مربای هویج

مربای هویج

مربای هویج ( به انگلیسی : Carrot jam ) بسیار مقوی و خوشمزه است. همه خانم های با سلیقه ایرانی حتما یکبار این مربا را پخته اند. اکنون طرز تهیه مربای هویج را در اختیار شما قرار می دهیم.

درست کردن مربای هویج

جدول ارزش غذایی هویج

هویج منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.
بتا کاروتن پیش ساز ویتامین A است، یعنی در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و همچنین در رشد سلول ها و تولید مثل حائز اهمیت است. بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان است و بیماری های ناشی از پیری را کاهش می دهد.

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

  • هویج ريز رنده شده 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • گلاب 100 ميلى گرم ( به میزان لازم )
  • هل درسته 10 عدد
  • زعفران 1/8 قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده كنيد )
  • وانیل کمی ( به میزان لازم )
  • چوب دارچین 1 عدد
  • جوز هندی 1 پنسه ( به میزان لازم )
  • آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
  • پودر فلفل کمی ( در صورت تمايل )

پختن مربای هویج

روش تهیه مربای هویج

هويج را يک شب جلوتر رنده كنيد و در يک قابلمه لعابى ريخته و داخل آن هل را ريخته و روى آن شكر ريخته و بدون اينكه آن را هم بزنيد درب آن را گذاشته و آهسته قابلمه را تا زمان پخت کنار بگذارید.

روز بعد ( يعنى حدوداً 12 ساعت بعد ) قابلمه را در بسته روى حرارت ملايم گذاشته ( خيلى ملايم ) و اجازه دهيد شكر آهسته آهسته ذوب شود و هويج از زير آهسته آهسته بپزد كه حدوداً يک ساعت زمان لازم دارد، می توانيد از شعله پخش كن استفاده نماييد ( شكر را هم نزنيد ). در اين روش آب احتياجى نيست و مربا خودش آب می اندازد.

در آخر كه قل هاى ريز مربا را ملاحظه خواهيد كرد آب ليمو و يا جوهر ليمو را اضافه كنيد و بعد از ده دقيقه چوب دارچين، زعفران، گلاب، جوز هندى و وانيل ( 1/4 قاشق چاى خورى فلفل قرمز در صورت تمايل ، نگران نباشيد مرباى شما تند نخواهد شد ) را ريخته و از روى حرارت برداريد و بهتر است تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند ولى درب آن را برداشته و روى قابلمه يک دستمال بزرگ و سنگين يا يک حوله بياندازيد تا زمان خنک شدن عرق نكند و بعد از اينكه خنک شد و مطمئن شديد كه مربا شكرک نزده آن را داخل شيشه هاى تميز و كوچک ريخته و در يخچال قراردهيد. توجه داشته باشيد كه هل و چوب دارچين را از مربا جدا نكنيد.

نكته آشپزی :

می توانيد از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هويج استفاده كنيد ( به اندازهء 1/2 پ ) و يا دو قاشق غذاخوری خشک آن، كه البته بايد بعد از كمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعويض مرتب آب آن استفاده كنيد.

خلال بادام و پسته هم در مرباى هويج عاليست و مربا را زيبا می كند، در صورت تمايل اواخر پخت به مربا به همان صورت خشک اضافه كنيد. ( از هر كدام يک قاشق غذاخوری )

در صورتى كه مرباى هويج با حرارت كم و يكنواخت پخته شود شكرک نخواهد زد. و اگر شكرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهيد با 100 ميلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقيقه جوشانده و از روى حرارت برداريد. بعد از اينكه خنک شد در ظرف ريخته و كنار بگذاريد.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی

این مطلب را به اشتراک بگذارید