شله زرد ( به انگلیسی : Sholezard ) پودینگ برنج زعفرانی ایرانی است. به طور سنتی در جشن هایی مانند نوروز و تیرگان و همچنین ماه رمضان پخته می شود. در اینجا آموزش طرز تهیه شله زردرا به شما یاد می دهیم.
درست کردن شله زرد
مواد لازم برای تهیه شله زرد
- برنج 1 پیمانه
- آب 6 پیمانه
- شکر 2 پیمانه
- کره 50 گرم
- پودر زعفران آسیاب شده
- گلاب 1/2 پیمانه
- هل ساییده کمی
- دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه
روش تهیه شله زرد
برنج نیم دانه را شسته و با آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
وقتی که به قل قل افتاد و برنج ها کمی پخت شکر را اضافه کنید.
حدود نیم تا یک ساعت زمان دهید تا برنج و شکر با هم بپزد و برنج تقریبا له شود.
بعد کره و زعفران و هل را که از قبل آماده کردید اضافه کرده و باز فرصت دهید تا زعفران کامل رنگش در شله زرد پخش شود.
وقتی که حس کردید غلظتش کافیست می توانید گلاب را اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد را از روی شعله بردارید. سپس با دارچین و خلال پسته یا بادام تزیین کنید.
چند نکته آشپزی در مورد شله زرد:
برنج شله زرد بهتر است نیم دانه باشد ولی می توانید از برنج کامل هم استفاده کنید. فقط کمی زمان پختش بیشتر می شود و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری نیاز دارد.
شکر را حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.
اگر می خواهید از خلال بادام در شله زرد استفاده کنید در یک ساعت آخر مقداری خلال بادام در شله زرد بریزید تا پخته شود.
زعفرن را می توانید از قبل دم کنید سپس در شله زرد بریزید.