مربای انجیر ( به انگلیسی : Fig jam ) یکی از انواع مرباهاست که فوق العاده خوشمزه است و خواص درمانی دارد. انجیر منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین های A ، B و C است. انجیر سرشار از پتاسیم و تأمین کننده سلامت کودکان ضعیف است و برای بی اشتهایی مفید است.
درست کردن مربای انجیر
جدول ارزش غذایی انجیر
کالری 279
چربی 0.3 گرم 0٪
چربی اشباع 0.1 گرم 0٪
چربی غلیظ 0.1 گرم
کلسترول 0 میلی گرم 0٪
سدیم 2.6 میلی گرم 0٪
پتاسیم 253.2 میلی گرم 7٪
کربوهیدرات 73 گرم 24٪
پروتئین 1 گرم 2٪
ویتامین آ 1٪
ویتامین سی 4٪
کلسیم 6٪
آهن 3٪
ویتامین دی 0٪
ویتامین B-6 0٪
ویتامین B-12 0٪
منیزیم 6٪
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر
- 2 کیلوگرم انجیر سبز یا بنفش، خرد شده
- 1 و 1/2 فنجان شکر
- 1/4 فنجان به اضافه 2 قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
- 1/2 فنجان آب
روش پختن مربای انجیر
در یک ظرف بزرگ انجیر خرد شده را با شکر بریزید و بگذارید یک ربع بماند تا شکر به خورد انجیر برود و آب آن دربیاید. آب لیمو و آب را اضافه کرده و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و 20 دقیقه بگذارید تا انجیرها خوب بپزد.
سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. بعد از آن در شیشه ریخته و در جای خنک بگذارید.
نکته آشپزی:
بعد از اینکه از روی حرارت برمی دارید چیزی درب ظرف نگذارید چون عرق می کند و مربا کپک میزند.
بعد از اینکه در شیشه ریختید، شیشه را سرخالی بگذارید.
می توانید برای بهتر شدن عطر آن، هل سالم در مربا بریزید.