طرز تهیه باقلوای بادام

باقلوا بادام

باقلوای بادام گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود.

باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه و ترکمن‌های قدیم نیز هست. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو ( باکی پاخلاواسی ) از مشهورترین باقلواها می‌باشند. در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین، یزد و تبریز تهیه می‌شود.

درست کردن باقلوای بادام

مواد لازم برای خمیر باقلوا

  • روغن جامد 15 گرم ذوب شده
  • شیر تازه 130 گرم
  • نمک 1/2 قاشق چای خوری
  • تخم مرغ 1/2 یک عدد
  • آرد 300 گرم
    مواد لازم برای شربت بار:
  • شکر 2 پیمانه
  • آب 3 و 1/2 پیمانه
  • جوهر لیمو 1/4 قاشق چای خوری
  • گلاب 1/4 پیمانه
  • دانه هل 10 عدد
    مواد میانی باقلوا:
  • بادام یا پسته یا فندق 2 پیمانه پوست گرفته شده و پودر شده
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • پودر شکر 1 پیمانه
  • روغن جامد 3 قاشق سوپ خوری
  • اسانس بادام 1 قطره
  • پودر هل 1 قاشق چای خوری ( اختیاری )
  • پودر دارچین 1 قاشق چای خوری ( اختیاری )
    برای رویه باقلوا:
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • شیر دو قاشق مربا خوری
  • روغن آب شده 1/4 پیمانه

روش تهیه خمیر باقلوا

روغن جامد و شیر و نمک و تخم مرغ را در کاسه ای ریخته و با هم زن دستی کمی بزنید.

آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را 15 دقیقه با دست ورز دهید حدود 2 الی 3 ساعت داخل کیسه فریزر در جای گرم استراحت دهید.

روش درست کردن شربت:

شکر و آب را در ظرفی با هم مخلوط کنید. جوهر لیمو را هم در 2 تا 3 قاشق سوپ خوری آب حل کرده به آب و شکر اضافه کنید و اجازه دهید شربت با حرارت ملایم جوشیده و قوام بیاید. در آخر هل و گلاب را افزوده بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.

مواد میانی باقلوا را مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا یک دست شود. در انتها اسانس بادام و پودر هل برای پودر پسته و دارچین برای پودر فندق را بیفزایید.

روی سطح صافی آرد پاشیده و گلوله هایی به اندازه گردو درشت از خمیر برداشته و به کمک وردنه به نازکی لواش باز کنید. مستطیل هایی به ابعاد 20 در 15 از خمیر بریده و روی هر لایه را روغن بمالید. یک قاشق مرباخوری از مایه میانی روی گوشه خمیر گذاشته و به روش سمبوسه تا بزنید.

شیرینی ها را کنار هم در سینی فر چرب شده چیده و روی آنها مخلوط زرده تخم مرغ و شیر بمالید. فر را در دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا خوب گرم شود. سپس بقیه روغن آب شده را روی باقلواها داده و به مدت 15 دقیقه در فر بپزید. بعد از خارج کردن از فر شربت داغ را روی باقلواها بدهید. بعد از ۱۲ ساعت نوش جان کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
error: Content is protected !!