طرز تهیه باقلوای بادام

باقلوا بادام

باقلوای بادام گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود.

باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه و ترکمن‌های قدیم نیز هست. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو ( باکی پاخلاواسی ) از مشهورترین باقلواها می‌باشند. در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین، یزد و تبریز تهیه می‌شود.

درست کردن باقلوای بادام

مواد لازم برای خمیر باقلوا

  • روغن جامد 15 گرم ذوب شده
  • شیر تازه 130 گرم
  • نمک 1/2 قاشق چای خوری
  • تخم مرغ 1/2 یک عدد
  • آرد 300 گرم
    مواد لازم برای شربت بار:
  • شکر 2 پیمانه
  • آب 3 و 1/2 پیمانه
  • جوهر لیمو 1/4 قاشق چای خوری
  • گلاب 1/4 پیمانه
  • دانه هل 10 عدد
    مواد میانی باقلوا:
  • بادام یا پسته یا فندق 2 پیمانه پوست گرفته شده و پودر شده
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • پودر شکر 1 پیمانه
  • روغن جامد 3 قاشق سوپ خوری
  • اسانس بادام 1 قطره
  • پودر هل 1 قاشق چای خوری ( اختیاری )
  • پودر دارچین 1 قاشق چای خوری ( اختیاری )
    برای رویه باقلوا:
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • شیر دو قاشق مربا خوری
  • روغن آب شده 1/4 پیمانه

روش تهیه خمیر باقلوا

روغن جامد و شیر و نمک و تخم مرغ را در کاسه ای ریخته و با هم زن دستی کمی بزنید.

آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را 15 دقیقه با دست ورز دهید حدود 2 الی 3 ساعت داخل کیسه فریزر در جای گرم استراحت دهید.

روش درست کردن شربت:

شکر و آب را در ظرفی با هم مخلوط کنید. جوهر لیمو را هم در 2 تا 3 قاشق سوپ خوری آب حل کرده به آب و شکر اضافه کنید و اجازه دهید شربت با حرارت ملایم جوشیده و قوام بیاید. در آخر هل و گلاب را افزوده بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.

مواد میانی باقلوا را مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا یک دست شود. در انتها اسانس بادام و پودر هل برای پودر پسته و دارچین برای پودر فندق را بیفزایید.

روی سطح صافی آرد پاشیده و گلوله هایی به اندازه گردو درشت از خمیر برداشته و به کمک وردنه به نازکی لواش باز کنید. مستطیل هایی به ابعاد 20 در 15 از خمیر بریده و روی هر لایه را روغن بمالید. یک قاشق مرباخوری از مایه میانی روی گوشه خمیر گذاشته و به روش سمبوسه تا بزنید.

شیرینی ها را کنار هم در سینی فر چرب شده چیده و روی آنها مخلوط زرده تخم مرغ و شیر بمالید. فر را در دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا خوب گرم شود. سپس بقیه روغن آب شده را روی باقلواها داده و به مدت 15 دقیقه در فر بپزید. بعد از خارج کردن از فر شربت داغ را روی باقلواها بدهید. بعد از ۱۲ ساعت نوش جان کنید.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی

این مطلب را به اشتراک بگذارید