
باقلوای بادام گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود.
باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه و ترکمنهای قدیم نیز هست. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو ( باکی پاخلاواسی ) از مشهورترین باقلواها میباشند. در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین، یزد و تبریز تهیه میشود.
درست کردن باقلوای بادام
مواد لازم برای خمیر باقلوا
- روغن جامد ۱۵ گرم ذوب شده
- شیر تازه ۱۳۰ گرم
- نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۱/۲ یک عدد
- آرد ۳۰۰ گرم
مواد لازم برای شربت بار: - شکر ۲ پیمانه
- آب ۳ و ۱/۲ پیمانه
- جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چای خوری
- گلاب ۱/۴ پیمانه
- دانه هل ۱۰ عدد
مواد میانی باقلوا: - بادام یا پسته یا فندق ۲ پیمانه پوست گرفته شده و پودر شده
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- پودر شکر ۱ پیمانه
- روغن جامد ۳ قاشق سوپ خوری
- اسانس بادام ۱ قطره
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری ( اختیاری )
- پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری ( اختیاری )
برای رویه باقلوا: - زرده تخم مرغ ۲ عدد
- شیر دو قاشق مربا خوری
- روغن آب شده ۱/۴ پیمانه
روش تهیه خمیر باقلوا
روغن جامد و شیر و نمک و تخم مرغ را در کاسه ای ریخته و با هم زن دستی کمی بزنید.
آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را ۱۵ دقیقه با دست ورز دهید حدود ۲ الی ۳ ساعت داخل کیسه فریزر در جای گرم استراحت دهید.
روش درست کردن شربت:
شکر و آب را در ظرفی با هم مخلوط کنید. جوهر لیمو را هم در ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری آب حل کرده به آب و شکر اضافه کنید و اجازه دهید شربت با حرارت ملایم جوشیده و قوام بیاید. در آخر هل و گلاب را افزوده بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.
مواد میانی باقلوا را مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا یک دست شود. در انتها اسانس بادام و پودر هل برای پودر پسته و دارچین برای پودر فندق را بیفزایید.
روی سطح صافی آرد پاشیده و گلوله هایی به اندازه گردو درشت از خمیر برداشته و به کمک وردنه به نازکی لواش باز کنید. مستطیل هایی به ابعاد ۲۰ در ۱۵ از خمیر بریده و روی هر لایه را روغن بمالید. یک قاشق مرباخوری از مایه میانی روی گوشه خمیر گذاشته و به روش سمبوسه تا بزنید.
شیرینی ها را کنار هم در سینی فر چرب شده چیده و روی آنها مخلوط زرده تخم مرغ و شیر بمالید. فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا خوب گرم شود. سپس بقیه روغن آب شده را روی باقلواها داده و به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزید. بعد از خارج کردن از فر شربت داغ را روی باقلواها بدهید. بعد از ۱۲ ساعت نوش جان کنید.
گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی