طرز تهیه شیر برنج خامه ای

شیر برنج خامه ای

شیر برنج خامه ای ( به انگلیسی : Rice Pudding ) یک صبحانه مقوی برای تمام افراد خانواده است. شیر برنج یکی از خوراکی های مفید و مقوی برای وعده غذایی در ماه های سرد سال است که نیاز بدن را به مواد لبنی کاملا تامین می کند.

درست کردن شیر برنج خامه ای

مواد لازم برای پختن شیر برنج

  • برنج نیم دانه معطر ۱ لیوان ( ۳۰۰ گرم )
  • شیر ۲ لیتر
  • شکر ۲ قاشق غذا خوری
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • خلال بادام  ۵۰ گرم
  • خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
  • نمک به میزان دلخواه

مواد مغذی شیر برنج

جدول ارزش غذایی شیر برنج

کالری۱۴۲
چربی ۲٫۱ گرم ۳٪
چربی اشباع شده ۱٫۲ گرم ۶٪
چربی روان ۰٫۱ گرم
کلسترول ۷٫۷ میلی گرم ۲٪
سدیم ۱۳۹٫۵ میلی گرم ۵٪
پتاسیم ۱۶۶٫۴ میلی گرم ۴٪
کربوهیدرات ۲۷ گرم ۹٪
فیبر ۰٫۱ گرم ۰٪
پروتئین ۴٫۲ گرم ۸٪
ویتامین A 4٪
ویتامین C 1٪
کلسیم ۱۳٪
آهن ۲٪
ویتامین D 10٪
ویتامین B-6 0٪
ویتامین B-12 5٪
منیزیم ۴٪

روش پخت شیر برنج خامه ای

برنج را پاک کرده خوب بشویید و حداقل سه ساعت در آب خیس کنید تا برنج هنگام پخت خوب له شود و لعاب بیشتری بیندازد. سپس برنج را در آبکش ریخته و آب آن را دور بریزید. برنج را با سه لیوان آب در یک قابلمه نسبتا بزرگ روی شعله بگذارید. وقتی بجوش آمد شعله را ملایم کنید و حدود ۱ ساعت زمان بدهید تا برنج له شود. سپس شیر را اضافه کرده و خوب بهم بزنید و شعله را کم کنید تا شیر برنج بپزد و کاملاً لعابدار شود. بعد شکر را بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً در مواد حل شود. می توان شکر را اضافه نکرد و شیر برنج را با شیرینی های دیگری مانند شیره انگور، عسل و مربای گل به سلیقه تان سرو کنید.
در واقع، این مورد بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید چند عدد هل را داخل یک تنظیف ( پارچه صافی ) بریزید و دور آن را با نخ ببندید. این بسته هل را درون ظرف بیندازید تا شیر برنج طعم و عطر هل بگیرد. استفاده از این روش سبب می شود رنگ شیر برنج تغییر نکند. سپس بسته هل را از شیر برنج در بیاورید و در این مرحله، گلاب را بریزید و بعد از یکی دو جوش، نیمی از خلال بادام را نیز داخل شیر برنج بریزید تا کمی نرم شود. در آخر، خامه را به شیر برنج اضافه کنید و بهم بزنید و آن را در ظرف مخصوص سرو بکشید و روی آن را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

نکته آشپزی:
غلظت شیر برنج در آخر پخت و قبل از سرو باید مثل حلیم باشد. پس دقت کنید که شیر برنج را زودتر از موعد از سر شعله بر ندارید.
در هنگام پخت چند بار شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی

این مطلب را به اشتراک بگذارید