طرز تهیه حلیم گندم

حلیم گندم

حلیم گندم یکی از شیرینی جات مرسوم ایران است که معمولا با گندم و گوشت تهیه می شود. گندم پر از املاح معدنی است. اگر طالب کسب ویتامین های گوناگون هستید، به سراغ گندم بروید. حریره گندم با شکر و بادام برای خونریزی سینه مفید است. گندم، جلوی سرطان روده را می گیرد.

طراحی سایت اینترنتی

درست کردن حلیم گندم

جدول ارزش غذایی گندم

خواص گندم

آب ۱۳٫۶۵ درصد
چربی ۱٫۷۵ درصد
سلولز ۲٫۵۳ درصد
نشاسته و دکسترین ۶۶٫۷۷ درصد
مواد قندی ۱٫۴۵ درصد
مواد معطر ۱٫۸۵ درصد
مواد سفیده ای و گلوتن ۱۲٫۵۸ درصد

مواد لازم برای تهیه حلیم گندم

  • گندم ۳۰۰ گرم
  • گوشت ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • زردچوبه نصف قاشق چایخوری
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • روغن یا کره مقدار لازم
  • آب ۱۰ لیوان
  • شکر و دارچین به مقدار لازم

روش پخت حلیم گندم

آماده کردن گندم برای حلیم: اغلب برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده می کنند. اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس ندارید می توانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک وسیله مثل آبکش رد کنید تا پوست‌های آن گرفته شود.

داستان بخوان

تهیه حلیم: ابتدا گندم را ۵ تا ۷ ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود. به این صورت مدت طبخ کاهش میابد. گوشت را همراه با ۲ لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید. پیاز را پوست کرده و به ۴ قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید. اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.

گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم آنقدر بپزید تا نرم شود و دانه های آن له شوند. دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید. اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.

دقت کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره شوند. اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا آماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.

دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته نگیرد. حلیم باید نه زیاد سفت و نه زیاد شل و آبکی باشد.

پادکست شعر گوش کن

پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید. البته بعضی ها حلیم را با نمک و آبلیمو نیز مصرف می کنند که می توان بنا بر سلیقه و عدات غذایی هر شخص حلیم را تزئین نمود.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نشر فرشید پرس نخستین نشر اینترنتی