طرز تهیه مربای هویج

مربای هویج

مربای هویج ( به انگلیسی : Carrot jam ) بسیار مقوی و خوشمزه است. همه خانم های با سلیقه ایرانی حتما یکبار این مربا را پخته اند. اکنون طرز تهیه مربای هویج را در اختیار شما قرار می دهیم.

درست کردن مربای هویج

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

هویج ريز رنده شده 1 کیلو گرم
شکر 1 کیلو گرم
گلاب 100 ميلى گرم ( به میزان لازم )
هل درسته 10 عدد
زعفران 1/8 قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده كنيد )
وانیل کمی ( به میزان لازم )
چوب دارچین 1 عدد
جوز هندی 1 پنسه ( به میزان لازم )
آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
پودر فلفل کمی ( در صورت تمايل )

پختن مربای هویج

روش تهیه مربای هویج

هويج را يک شب جلوتر رنده كنيد و در يک قابلمه لعابى ريخته و داخل آن هل را ريخته و روى آن شكر ريخته و بدون اينكه آن را هم بزنيد درب آن را گذاشته و آهسته قابلمه را كنار گذاشته تا زمان پخت.
روز بعد ( يعنى حدوداً 12 ساعت بعد ) قابلمه را با درب آن روى حرارت ملايم گذاشته ( خيلى ملايم ) و اجازه دهيد شكر آهسته آهسته ذوب شود و هويج از زير آهسته آهسته بپزد كه حدوداً يک ساعت زمان لازم دارد، می توانيد از شعله پخش كن استفاده نماييد ( شكر را هم نزنيد ). در اين روش آب احتياجى نيست و مربا خودش آب می اندازد.
در آخر كه قل هاى ريز مربا را ملاحظه خواهيد كرد آب ليمو و يا جوهر ليمو را اضافه كنيد و بعد از ده دقيقه چوب دارچين، زعفران، گلاب، جوز هندى و وانيل ( 1/4 قاشق چاى خورى فلفل قرمز در صورت تمايل ، نگران نباشيد مرباى شما تند نخواهد شد ) را ريخته و از روى حرارت برداريد و بهتر است تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند ولى درب آن را برداشته و روى قابلمه يک دستمال بزرگ و سنگين يا يک حوله بياندازيد تا زمان خنک شدن عرق نكند و بعد از اينكه خنک شد و مطمئن شديد كه مربا شكرک نزده آن را داخل شيشه هاى تميز و كوچک ريخته و در يخچال قراردهيد، توجه داشته باشيد كه هل و چوب دارچين را از مربا جدا نكنيد.

نكته آشپزی :
می توانيد از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هويج استفاده كنيد ( به اندازهء 1/2 پ ) و يا دو قاشق غذاخوری خشک آن، كه البته بايد بعد از كمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعويض مرتب آب آن استفاده كنيد.
خلال بادام و پسته هم در مرباى هويج عاليست و مربا را زيبا می كند، در صورت تمايل اواخر پخت به مربا به همان صورت خشک اضافه كنيد. ( از هر كدام يک قاشق غذاخوری )
در صورتى كه مرباى هويج با حرات كم و يكنواخت پخته شود شكرک نخواهد زد. و اگر شكرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهيد با 100 ميلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقيقه جوشانده و از روى حرارت برداريد. بعد از اينكه خنک شد در ظرف ريخته و كنار بگذاريد.

گردآوری و برگردان به پارسی : مرکز تولید محتوای دیجیتالی